3-те основи на бизнесът ми с LR. А може би и на твоя бизнес?

Защо повече от 12 години бизнесът ми е свързан с LR Health&Beauty?

Много хора си мислят, че за да започнеш собствен бизнес са необходими пари, сила, знания, умения… Да 🙂 може би не сте далеч от истината или поне за стандартния бизнес това може да е напълно вярно. Не е така обаче в бизнесът ми в сътрудничество с немската компания LR Health&Beauty.

За да стартираш в LR Health&Beauty преди всичко трябва да:

  • Да обичаш да общуваш с хората.
  • Да харесваш продуктите на компанията, да ги тестваш, ползваш и споделяш своите изживявания. Това не е условие, а даденост, защото продуктите на LR Health&Beauty наистина си заслужават суперлативите.
  • Да следваш стъпките, които LR лидерите съветват.

Какви са основните характеристики, които са необходими?

Тук разчитаме на 3 основни за човека характеристики, без които би било много трудно, той да успее да развие дейността си. Това са: Страст, Доверие и Отговорност! Изненадах ли ви?

Да, ще разкажа малко повече защо точно те са най-важни за развитието на дейността ни.

1. Страст

Страстта е най-важното нещо във всяко начинание. Без страст, без любов, без движеща сила няма как да се случи каквото и да било в живота ни. Тя е движението, тя е живота. Страстта е онази движеща сила, която те кара да се събуждаш рано сутрин, тръпнещ от нетърпение да започнеш новия ден. Тя е тази сила, която те кара да се раздаваш още и още без да чувстваш умора, без да отпаднеш, тя те зарежда с енергия и ти позволява да работиш с лекота и отдаденост. Страстта е ключово чувство за всяка нова дейност, тя оцветява заниманието ти и го прави ярко и впечатляващо.

Тя, разпалена у теб, запалва искрата у клиентите и партньорите ти. С нея ти осветяваш собствения си път и този на хората с които работиш. Важно е да изпитваш страст, да ти харесва, да го искаш, да тръпнеш в дейността си, в отношенията ти с хората, в отношенията си с продукта. И сега ще ви издам една малка тайна 😉

Продуктът. Той самият е произведен с безпрецедентно качество и няма как да не се влюбиш в него щом го срещнеш. LR продукта запалва и разгаря постепенно страстта ти, стига да се оставиш на процеса, на ухажването му, стига да му позволиш!

2. Доверие

Без доверие сме за никъде. Доверие към процеса, продукта, компанията, хората с които работиш, лидерите, системата. Всичко е доверие и то е нужно, за да продължиш. Добрата новина е, че то се гради! Не е нужно да го имаш предварително. Достатъчно е да влезеш в LR процеса и да започнеш да ги проверяваш едно по едно, стъпка по стъпка. „Проверката е висша форма на доверие“, нали така? Започни с продукта, системата, хората, компанията, лидерите. Хубаво е да минеш през всичко, да си дадеш време да провериш всяко едно от тези неша как работи за теб, какво благо ти носи и как се е доказало с времето.

Аз вече 12 години откак ги проверявам и още не съм намерила пропуски в LR Health&Beauty. Стига да си реалист и достатъчно честен със себе си, ще разбереш, че това е мястото, където доверието си заслужава цената.

3. Отговорност

Да започнем от себе си. Какво съм аз без отговорност? Мога ли да бъда личност, ако нямам отговорност?! Нужна е личната ни отговорност за всичко, което даваме, правим, препоръчваме, предлагаме, обещаваме… Първо е нужно да бъдем отговорни към себе си и към нещата, които ни се „случват“ в живота. Това ни прави да пораснем, това ни прави големи. А когато имаме лична отговорност ставаме властелини на съдбата си. Тогава става лесно. Тогава можем всичко. Тогава се справяме с всичко. Тогава е много просто всичко, защото знам, че това, което е минало през мен и е добре за мен, то ще е добро за поне 90% от хората. Тогава с пълната си отговорност мога да го предложа, препоръчам или дам на човека, за да му бъде и на него добре както и на мен самия. Нямам как да предложа нещо, което аз самия не съм опитал, видял, тествал, усетил, проверил. Да много, ама супер много разчитаме на личната препоръка на отговорния човек, защото знаем, че той няма как да ни подведе. А изборът – той си остава винаги наш, с пълната ни отговорност за това!

Ако статията ти е харесала, можеш да я споделиш с приятелите си тук…. Виж още „5-те основни стълба на компанията LR. Защо е ултра успешна?“

Вашият коментар