Коластра

Коластрата е един от най-предпочитаните продукти в портфолиото на LR Health&Beauty. Съществуват безброй материали, които доказват ползите на Коластрата. Ежедневно чувам възхитените отзиви на хората, които я използват. Аз и моето семейство сме убедени в нейното действие и полезност. Предоставям на Вашето внимание статията на моя приятел и ментор Зисис Алхадас, Златен лидер, LR, който я е публикувал в неговия сайт и е възможно най-пълния и обективен материал по темата.

Самата аз съм готова да отговоря на всички Ваши въпроси и запитвания по повод LR Коластрата. Очаквам Ви!

На LR конференция със Зисис Ахладас, Златен лидер LR Health&Beauty

Коластра

Не говоря често за продукти, но мисля, че следната информация може да бъде изключително полезна за много голяма група хора, които търсят естествен начин за укрепване на тялото си в такъв период.

Казвам се Зисис и много благодаря, че сте тук. Коластрата се появи в живота ми преди няколко години, когато беше представена от нашата компания. Използвам я всеки ден и това ми даде по-добро ежедневие и тонус в различни области от живота ми. Реших да напиша тази статия, за да споделя с вас целия си опит и знания, които имам по този продукт. Статията е доста дълга, но се опитах да събера възможно най-много полезна информация в нея, както и източници, към които можете да се обърнете.

Ще откриете, че много изследвания идват чрез pubmed.com, една от най-авторитетните онлайн библиотеки за изследвания и проучвания, според Уикипедия – безплатната енциклопедия. В него се казва: PubMed е търсачка със свободен достъп главно до базата данни MEDLINE с доклади и резюмета за науките за живота и биомедицината. Американската национална медицинска библиотека (НЛМ) на Националните здравни институти поддържа базата данни като част от системата за извличане на информация Entrez.
От 1971 до 1997 г. онлайн достъпът до MEDLINE се осъществява главно чрез институти като академични библиотеки. PubMed е пусната за първи път през януари 1996 г., улеснявайки търсенето в частна база данни [1]. Системата PubMed е пусната безплатно за обществеността през юни 1997 г., като церемонията е водена от вицепрезидента Ал Гор.

Какво точно е Коластрата?

Именно млякото се произвежда в първите часове след раждането на кравата. То изпълнява важни функции за новороденото теле. Коластрата осигурява оцеляването му, тъй като телетата нямат имунна система и не получават антитела от майката през плацентата, както се случва при хората. Те нямат антителата (имуноглобулини) и следователно се нуждаят от имунната система на майката, за да оцелеят. Кравите произвеждат повече коластра, отколкото наистина им е необходима. Излишъкът може да се събира и хората да го използват. Коластрата пренася тази защита чрез високата концентрация на антитела в естествена течна форма.

Исторически справки

Името на „Протогала“, известно още като πύαρ, κολάστρα και γκουλιάστρα. В Древна Гърция тя се е наричала PYAR и е била предназначена като храна предимно за спортисти, за да се подобри тяхното представяне. За инките тя се е смятала за „божи дар“ за техните царе, които го получавали от лами и биволи, за да поддържат своето благосъстояние и да постигнат по-дълъг живот.

Съставки на коластрата

Въпреки че обикновен човек, като мен, може да не разбира медицинска терминология в детайли, ще се опитам да Ви обясня, доколкото мога, какво означава следното:

 1. Имуноглобулини (IgG, IgA, IgM).
 2. Растежни фактори (IGF1 и 2, TGF, EGF и др.).
 3. Имунни фактори (цитокини, лактоферин, интерлевкин и др.).
 4. Витамини, минерали, микроелементи и аминокиселини.

Как работи коластрата?

Антителата са „умни“ молекули. Те разпознават микробите и бактериите. Те са предпоставка за тяхното унищожаване.
Представям Ви епидемиологично проучване, проведено в Сан Валентино, Италия. Заглавието на изследването е: Превенция на епизодите на коластра на грип в сравнение с ваксинация при здрави и високорискови индивиди със сърдечно-съдови проблеми: епидемиологично проучване в Сан Валентино.

ИЗТОЧНИК: PMID: 17456621 [PubMed – индексиран за MEDLINE]
Изследването заключава, че „Коластрата предпазва пациенти с проблеми с кръвообращението от грип и е поне три пъти по-ефективна от стандартната ваксина и в същото време много икономична.“

Следващото проучване в Аделаида, Австралия, разглежда ефекта на коластрата върху ротавируса, вирус, който причинява диария при малки деца.
Заглавие на изследването: Пасивна имунизация на деца с говежди коластра, съдържаща антитела към човешки ротавирус (вирус, който причинява диария, особено при малки деца).

ИЗТОЧНИК PMID: 2570959 [PubMed – индексиран за MEDLINE]. Можете да го намерите тук: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/2570959/
Следващата много интересна част от съставките, които съдържа Коластрата, след тази на антителата, които ви представих по-горе, е свързана с факторите на растежа:

 • IGF1 и 2
 • TGF
 • ЕФПГ

Какви са факторите за растеж?

Растежните фактори са органични съединения, които носят информация между клетките. Растежните фактори помагат за развитието на костите, мускулите, нервите и тъканите, както и за баланса на кръвната захар.

Както споменах по-горе, това се е използвало за спортистите в Древна Гърция. Факторът за растеж на кравите IGF-1 е същият като този на хората.
Следващото проучване в Куинсланд, Австралия, показва ефекта на говеждата коластра като добавка за повишаване на спортната кондиция при колоездачи.
PMID: 16825268 [PubMed – индексиран за MEDLINE]
Можете да го намерите тук: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16825268/

Проучването заключава: „Добавянето на коластра с ниски дози по време на интензивни упражнения подобрява представянето на спортистите – на разстояние 40 км.“

Участвам в полупрофесионално колоездене от 2012 г. Участвал съм в планински състезания на 40 км и мога също да удостоверя, че силата, която човек изпитва, ако започне да използва продукта 3-4 дни преди състезанието, е невероятна.
Коластрата ми помогна да повиша издръжливостта, както и при възстановяването, като значително съкрати времето за връщане на тялото до нормалните нива.

Проучването заключава, че „Коластрата увеличава фактора на растеж (IGF) на спортистите по време на тренировка. Това на практика означава, че увеличава чистата телесна маса и подобрява мускулната сила. Увеличава издръжливостта, както и скоростта.
За спортистите това означава, че те могат да увеличат интензивността на тренировката, както и нейната продължителност. Активира възстановяването на клетките и подпомага процеса на зарастване на следоперативни рани. Той също така ускорява възстановяването на увредените тъкани.

Друго проучване за връзката между коластрата и спорта идва от Финландия. В него е изследван ефектът на говежда коластра като добавка върху растежни фактори IGF-I, IgG имуноглобулини и хормони по време на тренировка. PMID: 9338422 [PubMed – индексиран за MEDLINE]. Можете да го намерите тук: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9338422/

Последно, което е важно да се прочете, е това за имунните регулаторни фактори, които съществуват в коластрата. Основната им функция е да стимулират имунния отговор и по този начин да помогнат в борбата с вирусите.
Цитокини: Те помагат значително в комуникацията между клетките и в регулирането на лимфната активност
Лактоферин: Много силна антибиотична и антибактериална съставка
Интерлевкин: Отлично противовъзпалително средство
Интерферони: Те са доказани противоракови вещества
PRP пролинови пептиди: Той е регулаторен хормон на тимусната жлеза

Следващото проучване е от Полша.

Изследването се отнася до Colostrinin: пролин – комплекс, богат на полипептиди (PRP), изолиран от коластрата на говедата, за лечение на болестта на Алцхаймер. Изследването е плацебо-контролирано при 46 пациенти.

Можете да го намерите тук: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10608295/

Резултатите от проучването са следните: „Осем от 15-те пациенти с Алцхаймер показват подобрение с Коластра, докато останалите 7 показват стабилизиране на здравословното им състояние. За разлика от тях, нито един от 31-те пациенти в групата на плацебо не е показал подобрение … „
„Резултатите са много обнадеждаващи и заслужават допълнителни изследвания.“

Коластра – Еликсирът на дълголетието

Това, което ще прочетете по-долу, е причината, която ме подтикна да напиша тази статия. Никога не бих могъл да си представя, че ще има естествен продукт, който може да помогне на тялото да се чувства отлично във всяка възраст и да помогне на органите на тялото да функционират по-добре. Това е като да помогнете на тялото да остане младо за по-дълъг период от време. Това се дължи на ензим в коластрата, наречен телеомераза.

Какво представлява теломеразата?

Три Нобелови лауреати са открили, че във всяко клетъчно делене (процес, който се случва непрекъснато) новите хромозоми на върха – в края – са износени. Във всяко разделение те се износват повече. В следващия още повече. Това е началото на стареенето. Червеният цвят (вижте снимката), който се износва още повече, докато процесът продължава.

Изследователите (носители на Нобелова награда 2009 г.) разгадаха загадката, като откриха как точно работят теломерите и как те се възпроизвеждат напълно по време на клетъчното делене.

Какво откриха 3-те учени Е. Блекбърн, К. Грейдер, Дж. Шосак. Нобелова награда за медицина 2009 г.
Д-р Блекбърн, професор по биология в университета в Сан Франциско в Калифорния и д-р Шостак, професор по генетика в Харвардския университет откриват уникална ДНК последователност на теломери, която предпазва хромозомите от дегенерация. В допълнение д-р Блекбърн и д-р Грейдер, професор по молекулярна биология и генетика в университета „Джон Хопкинс“, изследват дали тази последователност може да се дължи на неизвестен ензим и по този начин откриват теломераза. Това позволява на ДНК да репликира теломери, като по този начин удължава живота им. Отговорът се крие в краищата на хромозомите и в ензим, който ги създава. Краищата на хромозомите се наричат ​​теломери и често се описват от експертите „като пластмасовите краища на кордите, които не им позволяват да се изтъркат“. „Пластмасата“, която изгражда теломерите, е ензимът ТЕЛОМЕРАЗА.

Къде ще намерим TELOMERASI?

Единствената известна храна, която съдържа ензима TELOMERASI е COLOSTRUM, която не може да бъде приготвена технически. Той хармонизира, преструктурира и оформя човешката имунна система и прави тялото по-ефективно. Той регулира, лекува, поддържа и защитава предимно спящи организми. Говеждата коластра отговаря на 99% от човешкото тяло (докато магарешкото мляко, за което се твърди, че има лечебни свойства, не е съвместимо). В интернет има над 2 571 статии и изследвания за Коластрата, към които можете да се обърнете и прочетете, ако искате.

Кога е подходящ момент да го използвате?

На този етап бих искал да ви дам малко информация за нашата коластра от LR Health & Beauty. Един от най-основните въпроси, които срещам, е как да приемаме коластрата. Можем да я приемем като предпазна мярка – поне аз го правя – под формата на капсули. Коластрата е насочена главно към хора, които извършват ръчна работа и се чувстват уморени или хора, свързани със спорт, млади хора, които не са кърмили и са уязвими към вируси. Също така би било добре да го използвате в първите дни на симптомите на вирус. Дори бих предложил да имате бутилка „запас“ у дома за спешни случаи. Разбира се в хладилника. По този начин няма да се налага да губите време, първите дни на симптомите.

Бихме могли да кажем, че Коластрата осигурява незабавна защита, укрепва имунната ни система и предотвратява появата на заболявания, причинени от вируси. Това е особено важно по време на зимния период. Коластрата може да облекчи симптомите на настинка и евентуално да намали продължителността на живота на вируса.

Допълнителни действия на Colustrum:

 • Намалява противопоказанията на лекарства, които са за стомаха, ревматизъм и болкоуспокояващи (аспирин).
 • Има положителен ефект върху лечението на ревматизъм и артрит.
 • Насърчава синтеза и възстановяването на ДНК и РНК.
 • Действа успокоително при възпаления, чието име завършва на – itis, например: отит, дерматит и др.
 • Има значителен антиейдж ефект, намалява бръчките.
 • Намалява хиперплазията на простатата и подобрява здравето на простатата.
 • Повишава сексуалното здраве.
 • Изостря мозъчните функции – подобрява паметта.
 • Повишава енергийните нива на тялото.
 • Подобрява изгарянията, подобрява състава на мускулите на тялото и съответно спортните постижения.
 • Помага за правилното формиране на костите.
 • Има антиоксидантно действие.
 • Подобрява качеството и цвета на кожата и помага за качеството на косата.

Как се създава коластра LR Health & Beauty?

LR си сътрудничи със сертифицирани ферми в Германия, Австрия, Швейцария. От тези ферми се събира коластра през първите 12 часа и след това се съхранява в хладилник. Първите 12 часа са много важни, тъй като след това време съставките му започват да губят действието си. Така че събирането му трябва да се извършва навреме възможно най-близо до създаването му от кравата. От момента на събирането му се обработва по специален метод, по време на който казеинът и мазнините се отстраняват. След това течността се филтрира и стерилизира.

Как се консумира коластрата?

Течността LR Colostrum съдържа 125 ml и издържа около 15 дни въз основа на компонента на дневната доза. Пийте директно обикновена или в студена вода или в разтвор на сок. В никакъв случай с нещо горещо, защото отслабва действието на съставките. Коластрата е фоточувствителна и поради тази причина компанията е създала специална опаковка, която не се влияе от слънчева светлина.

След отваряне остава в хладилника за 15 дни. Дръжте затворено до посочената дата на употреба.

Консумирайте най-добре след хранене.

LR Colostrum капсули могат да поддържат ежедневно нашата имунна система.

Опитах се да ви дам възможно най-пълна представа по този огромен проблем. Коластрата е чудесна хранителна добавка и по никакъв начин не замества медицинското лечение.

Съдържанието на този уебсайт не представлява и не може да се тълкува като медицински съвет, диагноза, лечение или индикация. Цялата информация се предоставя на читателите само за информационни цели. Това съдържание не е предназначено да замени персонализирани медицински съвети, диагноза, прогноза или лечение.
Благодаря ви много, че отделихте време да прочетете тази статия,
моите най-добри пожелания за здраве и успех,
Приятелски,
Ζήσης

Статията е превод от тук https://zissisahladas.com/colostrum/


Свържете се с мен на тел: +359 88 834 7930 или използвайте контактната форма. 

Вашият коментар